Home

Achtergrond

Nieuw metrostation verrast reizigers

Duizenden reizigers die dagelijks op Rotterdam Centraal Station op de metro stappen, konden zich vandaag de ogen uitwrijven.

Rotterdam nam namelijk het nieuwe metrostation in gebruik.

"Ben ik hier wel goed?'', was een veel gehoorde reactie. Reizigers meenden op het verkeerde station te zijn uitgestapt. Ze waren verrast door het licht en de ruimte van het nieuwe station, dat in de vroege ochtend was geopend door wethouder Hans Vervat (PvdA, verkeer en vervoer). Vervat reed het eerste voertuig binnen op het station.

Het contrast met het oude ondergrondse station is groot. Grote perrons, metershoge daken en veel licht en ruimte beheersen de nieuwbouw. ,,Een station met internationale allure waar alles draait om sociale veiligheid'', liet RET-directeur Pedro Peters weten. Maandag is begonnen met de sloop van het uit 1968 daterende oude metrostation.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.