Home

Achtergrond laatste update:16 feb 2012

Nieuw EU-bureau tegen nepartikelen

Brussel wil een apart EU-bureau opzetten voor de strijd tegen nep-Rolexen, nepmedicijnen en andere namaakartikelen.

Het bureau gaat gegevens verzamelen en doorgeven aan diensten uit de EU-landen.

Het nieuwe bureau moet gaan bestaan uit vertegenwoordigers van nationale overheden, deskundigen uit bedrijven en consumenten. Elk land benoemt daartoe een nationale coördinator tegen namaakartikelen. Die krijgen een gezamenlijk elektronisch netwerk, zo stelde de Europese Commissie maandag voor.

Europese bedrijven hebben veel last van namaak van hun gepatenteerde artikelen, vooral uit China. "We moeten deze gevaarlijke trend stoppen. Niet door meer wetten, maar door sterkere samenwerking te mobiliseren om terug te vechten'', zei EU-commissaris Charlie McCreevy (Interne Markt).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.