Home

Achtergrond 212 x bekeken

New York herdenkt 9/11 bij bouwput

In New York worden vandaag de aanslagen op het World Trade Center acht jaar geleden herdacht.

Nabij 'bouwput Ground Zero' worden onder meer de namen van de 2752 slachtoffers voorgelezen die in de brokstukken van de Twin Towers omkwamen.

De burgemeester van New York Michael Bloomberg en enkele andere hoogwaardigheidsbekleders zullen bij de ceremonie aanwezig zijn. Ook de slachtoffers die vielen, doordat een vliegtuig zich in het Pentagon boorde en de slachtoffers van het overmeesterde vliegtuig in Pennsylvania, worden herdacht.

Acht jaar na de terroristische aanval is Ground Zero nog steeds een bouwput. Vijf nieuwe wolkenkrabbers, een park en een monument moeten herrijzen op de plek waar ooit de hoogste torens van de stad stonden. Door de financiële crisis en de ingestorte vastgoedmarkt ligt het project zo goed als stil. Twee derde van de New Yorkers denkt dat ze in 2011, tien jaar na de aanval, nog steeds met een bouwput zitten, aldus een peiling vorige week. New Yorkers hopen met de achtergebleven familieleden dat eindelijk vaart wordt gezet achter de werkzaamheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.