Home

Achtergrond 174 x bekeken

'Nederlandse regeling benadeelt Deense tuinders'

De Deense tuinbouwbond Dansk Gartneri vreest een slechtere concurrentiepositie van zijn groente- en fruittelers vanwege de in zijn ogen gunstigere kredietgarantieregeling in Nederland.

Volgens de bond leveren de Deense telers nu al flink aan competitieve kracht in door de Nederlanse investeringskredietregeling voor de landbouw en zal dat nog erger worden als ook de overheidsgarantievoor andere kredieten erdoor komt.

Dansk Gartneri is ervan overtuigd dat ook het laatste zal worden opgezet. "De Nederlandse regering is duidelijk bereid de kredietproblemen in de tuinbouw op te lossen, terwijl de grondhouding van de Deense regering erop neerkomt dat de markt het maar moet doen", aldus de bond.

Of registreer je om te kunnen reageren.