Home

Achtergrond 170 x bekeken 3 reacties

Nederlanders bezuinigen liefst op ambtenaren

Nederlanders bezuinigen liever op ambtenaren dan dat ze de belastingen voor mensen met hoge inkomens verhogen. Dat blijkt uit gepubliceerde wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

De opiniepeiler legde elf mogelijke maatregelen voor die kunnen helpen om het begrotingstekort op te lossen. Het fors snijden in ambtenaren staat bovenaan, daarna komt het snijden in Defensieuitgaven. De belastingverhoging voor rijke mensen staat op de derde plaats.

Bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking eindigt in de peiling op de vierde plaats. Daarna volgen ingrepen in de hypotheekrenteaftrek, verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar, het meer laten betalen door studenten, het bevriezen van lonen voor drie jaar, het verlagen van de uitkeringen en het verhogen van de btw.

Gezondheid blijkt door Nederlanders nog steeds het belangrijkste gevonden te worden. Het fors verkleinen van de dekking van de standaardziektekostenverzekeringen eindigt op de laatste plaats.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rens

  Geef niks toevoegende ambtenaren liever een uitkering dan hele dagen werkende mensen lopen pesten. Er zijn er al zo weinig die de kar nog willen trekken hier in Nederland. Laat deze mensen gewoon aan het werk!!! Stop de Ambtenaar voor het te laat is

 • no-profile-image

  Hendrik

  Stoppen met gentechnologie is wel het allerbelangrijkste. We vinden gezondheid belangrijk. Voor ziekten door gentechnologie hebben we geen medicijnen, zelfs geen methode om de ziekten te herkennen en te behandelen. Dat is gruwelijk nalatig van de bevoegde departementen. Daarom mogen van mij ook die ambtenaren weg. Niet alle, maar alleen de hoge ambtenaren van milieu en VROM. Zij hebben ons door hun gebrek aan kennis en verantwoordelijkheidsgevoel met deze smerige zaak opgescheept. Zonder hen zaten we nu niet in deze barre situatie dat grote chemiegiganten zoveel amcht krijgen over ons. Het is zo gruwelijk smerig wat er allemaal achter de coulissen speelt rondom gentechnologie. Weg dus met alle ambtenaren die op welke wijze dan ook bij gentech. waren betrokken de afgelopen tien jaar. Liefst zonder uitkering. Ze verdienen helemaal niets! Ze hebben geblunderd. Ze spelen met onze levens en onze gezondheid alsof het niks is. Gentech. is niet risicovoller dan de staande landbouw? Oh..nee? waar zijn dan de medicijnen tegen de ziekten door gentech? Hoe durven die ambtenaren! Kortom: bezuinig maar fiks op de ambtenaren van landbouw.

 • no-profile-image

  ikke

  In nederland moet de werkende man nog meer doen in de zelfde aantal uren, de pensieonsleeftijd gaat omhoog(dit is niet zo erg want men is voor die tijd al arbeidsongeschikt) maar hierdoor gaat men meer arbeidsongeschiktheids premie betalen, en worden alle kosten op hem verhaald. En maar weer meer amtenaren en niet produktieve mensen komen er weer bij. Raar he dat het niet zo goed gaat met nederland???

Of registreer je om te kunnen reageren.