Home

Achtergrond

Nederlander worden duurder

Buitenlanders die Nederlander willen worden, gaan daar vanaf 1 januari meer voor betalen.

De leges voor naturalisatie worden dan 567 euro. Nu ligt dat tarief op hoogstens 380 euro. Ook voor kinderen die samen met hun ouders Nederlander worden, komt er een vergoeding. Deze bedraagt 85 euro per kind.

Het ministerie van Justitie heeft de nieuwe tarieven vrijdag gepubliceerd. Voor echtparen en geregistreerde partners komt het bedrag op 719 euro te liggen. Nu is dat nog maximaal 482 euro.

Het onderscheid tussen een hoog en een laag tarief voor naturalisatie komt te vervallen. Wel krijgen staatloze vreemdelingen en vreemdelingen die asiel hebben gekregen 50 euro korting als ze Nederlander willen worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.