Home

Achtergrond

Nederlander topman bij Bayer

Het Duitse farmacie- en chemiebedrijf Bayer krijgt een Nederlandse topman.

De 51-jarige Marijn Dekkers wordt volgend jaar oktober bestuursvoorzitter van het concern. Hij volgt dan Werner Wenning op.

Dekkers is nu bestuursvoorzitter bij Thermo Fisher Scientific, een Amerikaans bedrijf dat laboratoriumapparatuur produceert. Onder zijn leiding heeft het bedrijf in zeven jaar tijd de omzet vervijfvoudigd en groeide het aantal werknemers van 11.000 naar 35.000.

Bayer neemt Dekkers begin volgend jaar al in dienst. In de overgangsperiode naar de toppositie wordt hij ook verantwoordelijk voor de farmacietak van Bayer. Dekkers is geboren in Tilburg en studeerde scheikunde in Nijmegen. Hij bezit ook de Amerikaanse nationaliteit. De topbestuurder is getrouwd met een Amerikaanse en heeft drie dochters.

Dekkers behoort tot het selecte gezelschap van Nederlanders die het bij buitenlandse topopndernemingen tot de hoogste positie hebben geschopt.Andere voorbeelden zijn Ben Verwaaijen (Alcatel-Lucent) en Bart Becht (Reckitt Benckiser).

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.