Home

Achtergrond

Nederland gaat voor een dag op groen

Na een kopje biologische koffie met een duurzame brownie op de fiets naar het werk. Een groot deel van Nederland staat woensdag in het teken van het milieu en het klimaat.

In heel het land vinden allerlei activiteiten plaats. Zo gaan de Oost- en Westknollendammers een half jaar lang de strijd met elkaar aan over welk deel van de gemeente Wormerland (Noord-Holland) de meeste energie kan besparen.

De deelnemende families presenteren zich op 9.9.9 (9 september 2009), de dag van de duurzaamheid, en beginnen hun 'Zaanstrijd' op 1 oktober. Zij proberen zo min mogelijk elektriciteit en gas te gebruiken. De deelnemers hopen zo anderen te inspireren.

Wie milieuvriendelijk een biertje wil drinken, kan woensdagavond in de Amsterdamse Pijp terecht voor een groene kroegavond. 99 Koplopers op het gebied van duurzaamheid, onder wie Wubbo Ockels, gaan een 'date' aan met een ambtenaar. Kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper leest voor op basisscholen. Op andere scholen draagt de leerkracht het verhaal voor dat de auteur speciaal voor deze dag heeft geschreven.

Elektriciteitsbedrijven sporen aan over te stappen op groene energie. Universiteiten en andere instellingen houden congressen en discussiebijeenkomsten. Bovendien huldigt minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken de meest duurzame gemeenten van Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.