Home

Achtergrond 201 x bekeken

Nederbelg Eppink laakt Vlamingen over Westerschelde

De Nederlander Derk Jan Eppink, die voor de Belgische partij Lijst Dedecker in het Europees Parlement zit, verwijt zijn Vlaamse medeparlementsleden 'hypocrisie' over de uitdieping van de Westerschelde.

Hij reageert op een brief waarin een groep Vlaamse Europarlementariërs, onder wie de Belgische oud-premier Jean-Luc Dehaene, de Europese Commissie vorige week vroeg een standpunt in te nemen over dit onderwerp.

Nederland heeft België beloofd dat de Westerschelde zal worden uitgediept, zodat de haven van Antwerpen beter bereikbaar wordt. Maar door een uitspraak van de Raad van State kan de maatregel voorlopig niet doorgaan. Die uitspraak is volgens Eppink in de hand gewerkt door het 'groene' stemgedrag van de Vlaamse Europarlementsleden.

De Vlamingen hebben de Nederbelg vorige week niet gevraagd hun brief aan de Europese Commissie mede te ondertekenen, maar dat zou Eppink toch niet hebben gedaan. "Die brief is niet meer dan een nummertje opvoeren van Europarlementariërs die in hun stemgedrag groener dan groen proberen te zijn'', aldus de voormalige Nederlandse journalist vandaag tegen het Belgische persbureau Belga.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.