Home

Achtergrond

Nazipartij stuurt brieven naar kieskandidaten

Een Duitse neonazipartij heeft brieven gestuurd naar kieskandidaten met buitenlandse achtergronden, waarin ze hen manen het land te verlaten.

Aanklagers hebben vandaag laten weten een onderzoek te zijn begonnen.

De brieven waren ondertekend door "ambtenaren voor de deportatie van buitenlanders''. Enkele kandidaten met Turkse achtergrond hadden de brieven gekregen in aanloop naar de parlementsverkiezingen van zondag.

Volgens een van de ontvangers, Ozcan Mutlu van de Groenen, hebben de opstellers van de brief niets geleerd van de geschiedenis. Mutlu is geboren in Turkije, maar kreeg in 1990 de Duitse nationaliteit. "Wat ze niet begrijpen is dat Duitsland mijn land is'', aldus Mutlu. "Als alle Turken vertrekken, ontstaat er pas echt een economisch crisis.''

De ultrarechtse partij NDP zit niet in de Bondsdag, maar heeft vertegenwoordigers in twee regionale parlementen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.