Home

Achtergrond 4 reacties

Natuur valt onder thema's bezuinigingen

Natuur en de leefomgeving zijn samen een van de 19 thema’s die het kabinet onderwerpt aan een "brede heroverweging".

Een bijlage van de Miljoenennota geeft een overzicht van 19 thema’s, waaronder het geheel aan uitgaven voor fysieke investeringen in de stedelijke en landelijke ruimtelijke ontwikkeling (landschap en natuur), luchtkwaliteit, geluidshinder, bodem- en waterkwaliteit.

Deze heroverwegingsoperatie begint in oktober en moet al in de Voorjaarsnota 2010 zijn doorwerking vinden. Volgens CDA-Kamerlid Riekus Jager kan dit niets anders betekenen dan dat de Ecologische Hoofdstructuur dan eindelijk ter discussie komt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is hopelijk een voordeel van deze crisis, dat het omzetten van vruchtbare landbouwgrond in natuur wordt stopgezet.

 • no-profile-image

  cees

  natuurlijk, blijft de natuur, alleen wel van de boer, (de natuur beheerder) en niet van natuurmonnikken, het moge en het zal de besturen duidelijk moeten worden dat we met onhaalbare ideen stranden, zo niet vast lopen.

 • no-profile-image

  gert

  Stop met die dure hobby die Natuur heet,daar zijn al honderden millioenen Euro,s ingestoken, een rendement waar je nog geen droog brood van kunt eten

 • no-profile-image

  melkveehouder

  In crisistijd komt het nuchter verstand terug. Als je weet dat boeren gratis natuur leveren ben je wel op je achterhoofd gevallen als je hier nog één euro voor uittrekt. De EHS is het eerste speeltje was gestopt moet worden, en vernatting en verkwanseling van dure grond is al helemaal uit den boze. Deze centjes kunnen beter benut worden. Boerengrond ligt aaneengesloten waarmee de verbinding tussen gebieden gegarandeerd is. En er is geen enkele andere sector die zoveel belang heeft bij een goede waterhuishouding en een hekel heeft aan "verdroging" Laat het waterbeheer maar aan de boeren over, dit zijn de enige die er dagelijks mee te maken hebben. CDA, schud eens flink aan Veerman en Jan Jaap de Graeff zodat ze wakker worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.