Home

Achtergrond

Nationale verevening zuivelquota blijft mogelijk

Lidstaten mogen het nationaal verevenen van zuivelquota blijven toestaan.

Dat heeft een woordvoerder van landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel vanochtend desgevraagd bevestigd.

Eerder deze week rees de verwachting dat Fischer Boel met voorstellen zou komen om de nationale verevening tijdelijk op te schorten. Dat zou leiden tot een hogere superheffing, die lidstaten dan weer zouden kunnen gebruiken als steun voor stoppers of voor speciale categorieën melkveehouders.

Bij de jongste landbouwraad waren de lidstaten al zeer verdeeld over deze maatregel. Mogelijk is dat de reden dat Fischer Boel er nu van afziet. Als individuele producenten over hun quotum schieten, maar de lidstaat als geheel niet, hoeft dus geen superheffing te worden betaald.

Lees ook: 'Contracten melkveehouders en zuivelindustrie wettelijk regelen'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.