Home

Achtergrond

Najaarsbloeiende narcis doet het goed

Narcissen in het najaar is geen alledaagse kost, maar Hein Meeuwissen heeft er eentje in huis in de vorm van een zaailing die voortkomt uit een kruising tussen Narcissus miniatus x N. serotinus.

Meeuwissen presenteert de sterbloemetjes producerende Narcissus die vorig jaar ontstond in de keuringszaal. Het is nog afwachten hoe de bolproductie verloopt voordat gezegd kan worden of de nieuwe cultivar kansen heeft in de handel. En dat is dan waarschijnlijk ook nog de pure liefhebbershandel waarvan de afnemers, ook als particulier, bij Meeuwissen welkom zijn.

De ondernemer kruist ook op najaarsbloeiers op zoek naar nieuwe kleurtjes die kunnen worden doorgekruist in de voorjaarsbloeiers. Th. J. de Groot bracht een geheel andere najaarsbloeier naar de bloemenkeuring in de vorm van enkele stelen van de Liriope muscari. De bloei-aar doet inderdaad aan die van een Muscari denken, maar de aar van de Liriope is wel een stuk langer.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.