Home

Achtergrond

NVP: overleg over gezondheidsfonds duurt te lang

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) vindt dat de totstandkoming van het Diergezondheidsfonds te lang duurt.

Secretaris Jan Bron beklaagde zich in de bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) over de trage gang van zaken bij het ministerie van LNV. Zo is er bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over de plafondhoogte, dat is het bedrag waarvoor een sector aansprakelijk kan worden gehouden.

"Bij een onderwerp als het welzijn van vleeskuikens moet alles zo overhaast en dit duurt allemaal zo lang", verzucht Brok. "Alles moet op het laatste moment, daar passen we voor. Wij wachten niet langer dan 10 december, daarna tekenen we niet meer."

Aandachtspunten bij het fonds zijn voor de pluimveesector het ontbreken van kalkoenenslachterijen in Nederland en de schade voor vermeerderaars als gevolg van waardeloze broedeieren bij een uitbraak van een dierziekte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.