Home

Achtergrond 2 reacties

NMV blij met verruiming graslandvernieuwing

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) is positief over het feit dat graslandpercelen die door engerlingen zijn aangevreten mogen worden vernieuwd.

Binnen de huidige wetgeving is dit op zandgrond tussen 1 mei en 1 februari niet toegestaan. Minister Verburg zorgde voor een tijdelijke ontheffing.

"De uitspoeling van mineralen in een jonge zode is altijd veel minder dan die in een onherstelbare weide, en daarbij kan de melkveehouder door het vernieuwen van zijn grasland afrekenen met de vraatzuchtige engerlingen", aldus de NMV.

Wel blijft de vakbond pleiten voor een structurele maatregel. Daarbij is het volgens de NMV zaak dat de sector de beschikking krijgt over een wettelijk toegelaten bestrijdingsmiddel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kerstman

    Dank NMV voor het oplossen van het engerlingenprobleem, alle kerstpakketten van afgelopen jaren en natuurlijk het mooie weer deze zomer o ja en niet te vergeten de fusie tussen agrifirm en cehave

  • no-profile-image

    realist

    Ik ben blij dat de NMV dit heeft aangekaart bij LNV en dat de minister in dit geval toont, een boerenhart te hebben. Hulde voor beiden

Of registreer je om te kunnen reageren.