Home

Achtergrond 13 reacties

NMA houdt melkacties nauwlettend in de gaten

De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) houdt de acties van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Dutch Dairymen Board (DDB) nauwlettend in de gaten.

Ook in overige landen in Europa worden de acties aandachtig gevolgd. Recent zijn er echter geen gesprekken gevoerd, zo laat een woordvoerder van de NMA weten.

Vorig jaar juni heeft de NMA de DDB en NMV wel benaderd . "Er is toen een aantal indringende gespreken gevoerd", vertelt de woordvoerder. "We gaan ervan uit dat deze organisaties dit hebben onthouden."

De NMV en DDB hebben meerdere malen aangegeven niet te mogen oproepen tot een melkleverstop, vanwege mogelijke hoge boetes. Vorig jaar zijn er volgens de NMA geen boetes uitgedeeld. De NMA heeft de NMV en DDB naar eigen zeggen vorig jaar op eigen initiatief benaderd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Evert

  De NMA kan doen wat ze willen, zij zullen echter nooit beboeten omdat we vrij ondernemer zijn bij verschillende fabrieken.
  En als wij zeggen dat onze melk niet voor consumptie geschikt is is dat onze zaak.
  Feit blijft wel: NMA vieve corrubte club, verlengstuk van de overheid. Die ons als landbouw op laat draaien voor de crisis.

 • no-profile-image

  kriskras

  boeren laat u van niemand doen , ga ervoor! ge hebt het sterkste wapen in handen ; de voedselketen . laat ze maar eens honger lijden ! dagelijks worden we uitgescheld langs de weg voor vuile boer door dat ondankbaar werkvolk !

 • no-profile-image

  buurlander

  Een kordon sanitair,noemt men dat

 • no-profile-image

  AAT

  Ik vraag me af hoe vakbonden dat dan doen als ze oproepen tot een staking. Waarom zouden boeren elkaar niet mogen oproepen hun eigen product niet af te leveren? Zijn wij nog baas over onze eigen melk of hoe zit dat??? Die NMA daar krijg ik een negatieve smaak van in mijn mond...

 • no-profile-image

  stichting rechtvaardig rendement

  nma club comunisten die die er voor gaat dat elke ondernemer slaaf is van de overheid en de banken dit is de moderne slavernij de elieten zelf bij de nma tonnen dericteursalaris en de hardwerkende ondernemer minder dan het miniumloon stop de credietcrisus bestrijd de parasiten van de samenleving

 • no-profile-image

  CS-Agrar

  NMa, wat zijn we lekker bezig he, mensen die voor hun brood strijden beetje op de nek te zitten.
  De grootste kartelvorming zit em bij de inkoop organisaties, maar daar hebben ze zogenaamd niets over te zeggen.
  FrieslandCampina moet fabriek van de hand doen, anders krijgen ze monopoly-positie.
  Waar gaat ie heen? De nog grotere concurrent!
  Ja hoor , werkt perfect!
  Had trouwens altijd ontbindende voorwaarde in de fusie moeten zijn, maar dat terzijde.
  DDB en NMV mogen het dan niet, over mij hebben ze niks gezegd!
  Collega's, GA ERVOOR!

 • no-profile-image

  henk

  De NMA is gewoon een consumentenclub die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en de boeren beschouwd als moderne slaven

 • no-profile-image

  arme boer

  N.M.A. Nu Meteen Afvoeren.
  Niet Meer Aan storen.
  Opblazen die handel. Schandalig dat ze achter mensen aanzitten die hun brrod nog niet kunnen verdienen.

 • no-profile-image

  gert

  Waarom mogen vakbonden wel prijsafspraken maken over loon en andere zaken ?Het is meten met maten bij de NMA

 • no-profile-image

  gert

  Laat de NMA eens een onderzoek doen bij de retailers doen waar agrarische produkten voor een veelvoud over de toonbank gaan en de andere keer weer voor dumpprijzen, waar de producent door toedoen van de NMA machteloos tegenover staat,dit heet de liberalisering van de markt

 • no-profile-image

  Els

  In Frankrijk ligt de melk voor 1,20 in de schappen (per liter!!). 5 keer hetgeen wij krijgen. De boeren die wij daar spraken kregen ook maar 24 cent. Maar ja, het productschap Zuivel zei een aantal jaren geleden al: als de Nederlandse boeren niet tegen een lagere kostprijs kunnen melken, dan halen we de melk toch uit het buitenland!!!

 • no-profile-image

  Lizzie

  Mag de NMA eens uitleggen hoe wij wel indruk kunnen maken op in ieder geval de politiek en de retail handel.

 • no-profile-image

  Ed bakker

  Dat zijn nog eens vakbonden die jullie hebben ,afspreken met een andere organisatie dat er geen leveringsstop mag komen (er wordt dus niet gestaakt)
  Gefeliciteerd met jullie vakbonden

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.