Home

Achtergrond 236 x bekeken

Mooi weer helpt tuinbranche

De tuinbranche heeft zijn omzet in de eerste helft van dit jaar op peil weten te houden, ondanks de economische neergang.

De omzet van tuinartikelen bedroeg ruim 1,6 miljard euro, gelijk aan de eerste zes maanden van 2008. Het mooie weer speelde tuincentra en andere verkooppunten van tuinartikelen in de kaart, liet Tuinbranche Nederland vandaag weten.

Uit onderzoek dat samen met marktonderzoeksbureau GfK is verricht, blijkt dat 68 procent van alle huishoudens tussen januari en juni dit jaar tuinartikelen heeft gekocht. Ruim een derde deed dat bij een tuincentrum.

Huishoudens gaven 11 procent meer uit aan tuingereedschap. Ook de barbecue was meer in trek. Daaraan werd 10 procent meer uitgegeven. De omzet van tuinmeubelen daalde met 2 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.