Home

Achtergrond 230 x bekeken

Moeizame kaasafzet in juni

Kaas is bepaald niet de motor van de aantrekkende zuivelmarkt. Integendeel, kaas is internationaal gezien een zorgenkindje. Exportcijfers van Productschap Zuivel wijzen dat uit. In juni was de kaasexport veel lager dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De export binnen Europa viel in juni het hardst terug, van 46.544 naar 39.787 ton. Dit betekende een daling van 14,5 %. Duitsland was hiervoor in zijn eentje verantwoordelijk. De belangrijkste afnemer van Nederlandse kaas importeerde bijna eenderde minder dan in 2008.

Ook buiten Europa daalde de omvang van de Nederlandse kaasexport, van 7.059 naar 6.581 ton.

Er is inmiddels een tendens dat de kaasexport voorzichtig aantrekt. Maar die blijft nog steeds achter bij 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.