Home

Achtergrond 284 x bekeken

Mmm

Smaaklessen
Wil je op school niet eens alleen taal en rekenen, maar ook een smaakles volgen? Vertel dan je meester of juf over Smaaklessen. Smaaklessen is een lesprogramma over eten en smaak voor kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Door de lessen proef, ruik en beleef je het eten vooral.
Deze lessen zijn zo belangrijk dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ze gratis aanbiedt aan scholen. Hier lees je er meer over.

Schoolgruiten
Schoolgruiten is groente en fruit op school. GRoente en frUIT. Dat is een programma voor scholen waarbij leerlingen en leerkrachten twee dagen in de week samen groenten en/of fruit eten. Maar dat niet alleen. Door de lessen leren kinderen veel over dit eten en waarom het zo gezond is.
Hier lees je meer over het schoolproject. En over de belangrijkste soorten groente- en fruit.

Streekproducten
Een streekproduct is eten of drinken dat gemaakt is van dingen uit de landbouw die in die streek groeit of wordt gemaakt. Ze hebben een bijzondere naam.
Zo is er bij voorbeeld Westerwolds roggebrood (uit Groningen), Zeeuwse Vlegel (brood), Flevosap (appelsap, perensap enz.).

Foto

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.