Home

Achtergrond

Minder werk in Europa

Het aantal mensen dat werk had in de zestien eurolanden is in het tweede kwartaal met 0,5 procent afgenomen ten opzichte van een kwartaal eerder.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Europees bureau voor de statistiek Eurostat.

De werkgelegenheid daalde minder hard dan in het eerste kwartaal, toen de werkgelegenheid in Europa met 0,8 procent kromp.
Bijna alle sectoren zagen een krimp. Alleen in de publieke sector, de gezondheidszorg en het onderwijs nam de werkgelegenheid toe. De grootste daling was zichtbaar in de maakindustrie (min 1,6 procent) en de bouw (min 1,4 procent).

Ten opzichte van vorig jaar daalde de werkgelegenheid met 1,8 procent. Naar schatting hadden in het tweede kwartaal 145,6 miljoen mensen in de eurolanden een baan. In alle Europese landen, die deel uitmaken van de Europese Unie, waren ongeveer 222,7 miljoen mensen aan het werk. De Europese Unie heeft in totaal bijna 500 miljoen inwoners.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.