Home

Achtergrond

Minder griepvaccins geproduceerd dan verwacht

De jaarlijkse productie van vaccins tegen de Mexicaanse griep zal beduidend lager zijn dan de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aanvankelijk verwachtte.

Dat heeft WHO-woordvoerder Gregory Hartl vrijdag gezegd. De WHO had eerder gesteld dat het mogelijk moest zijn 4,9 miljard vaccins te produceren. Op basis van testresultaten van vijfentwintig producenten is de gezondheidsorganisatie tot de conclusie gekomen dat het aantal niet wordt gehaald.

Hartl durfde geen nieuwe voorspelling te doen over de te verwachten jaarlijkse productie van vaccins. In een verklaring stelde de WHO dat de huidige voorraad vaccins niet voldoende is voor de wereldbevolking. Eerded meldde de Wereldgezondheidsorganisatie dat ongeveer een derde van de bijna 7 miljard mensen in de wereld geïnfecteerd kan raken met het H1N1-virus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.