Home

Achtergrond 168 x bekeken

Miljoenensubsidie voor probleemjongeren

Vmbo- en mbo-scholen kunnen intekenen op een subsidieregeling voor extra voorzieningen voor probleemjongeren.

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) stellen dit en volgend jaar hiervoor in totaal 60 miljoen euro beschikbaar.

Nederland telt ongeveer 16.000 jongeren die kampen met een opeenstapeling van problemen, variërend van schulden of verslaving tot problemen thuis. Zij lopen daardoor een groot risico voortijdig zonder een zogenoemde startkwalificatie het onderwijs te verlaten en maatschappelijke 'drop outs' te worden. Minister Rouvoet maakt zich in de kabinetsaanpak van jeugwerkloosheid sterk voor extra kwetsbare jongeren. ,,Deze groep jongeren staat al op achterstand. Zoveel mogelijk moet voorkomen worden dat zij extra de dupe van de crisis worden'', aldus zijn woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.