Home

Achtergrond 170 x bekeken

Miljoen Ugandezen krijgen voedselhulp

Ruim een miljoen mensen in het noorden van Uganda krijgen voedselhulp van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.

Volgens de organisatie is de hulp nodig door uitgebleven regenval. "Het rantsoen is voldoende voor de korte termijn'', zei directeur Uganda van WFP, Stanlake Samkange, dinsdag. Hij hoopt dat de schrale oogst van september in ieder geval genoeg voedsel oplevert om het uit te houden tot de volgende oogstperiode in november of december.

Meer dan twee miljoen mensen werden in het noorden van Uganda uit hun huis verjaagd tijdens ruim twee decennia van oorlog. De vrede is teruggekeerd in de regio en ruim 620.000 mensen zijn huiswaarts gekeerd, maar ze zijn nu getroffen door droogte.

De rebellengroep het Verzetsleger van de Heer (LRA) van de zelfbenoemde profeet Joseph Kony heeft zijn bloedige terreur verplaatst naar naburige regio's in Zuid-Sudan en het oosten van de Democratische Republiek Congo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.