Home

Achtergrond

Milieufederaties zoeken donkerste plek van land

Lichtdeskundige Wim Schmidt is op zoek naar het donkerste plekje van het land.

Provinciale milieufederaties schakelden de deskundige in om in elke provincie de meest donkere locatie te vinden in het kader van de vijfde editie van de Nacht van de Nacht.

Door toenemende verlichting zijn er weinig donkere plekjes meer te vinden, aldus de organisatie. Door middel van lichtmetingen tijdens heldere nachten moet duidelijk worden waar het nog echt donker is. De uitkomsten worden 18 oktober bekendgemaakt in het programma Vroege Vogels.

Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober gaan duizenden lichten uit en zijn er allerlei nachtactiviteiten voor publiek. "Waarschijnlijk wordt er op de donkerste plek in elke provincie nog een extra activiteit georganiseerd'', aldus een woordvoerster van organisatie Stichting Natuur en Milieu Utrecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.