Home

Achtergrond 6 reacties

Milcobel voert melkprijs geleidelijk op

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel betaalt over de maand augustus een voorschotprijs van, omgerekend naar de Nederlandse gehalten, € 21,66 per 100 kilo.

Deze voorschotprijs is exclusief btw en exclusief toeslagen. Per kilo vet betaalt Milcobel een bedrag van € 1,996. Per kilo eiwit wordt € 3,706 betaald.

Op basis van de Belgische wettelijke gehalten wordt daarmee een melkprijs bereikt van 20 cent per kilo. Dat is 0,25 cent meer dan in juli werd betaald en daarmee is het de hoogste melkprijs sinds februari dit jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer mieras

  dan kunnen de belgen ook de mercedessen weer gaan bestellen

 • no-profile-image

  Harke

  IK zag dat de gemiddeld uitbetaalde prijs t/m september bij Friesland-Campina 25 eurocent is,daar komt dan omgerekend ongeveer nog 5 cent per liter aan subsidie bij.Een beetje boer moet het voor die 30 cent rond kunnen zetten denkt mij

 • no-profile-image

  boerjan

  daarmee is dus de prijs voor heel belgie gekend, want iedereen betaalt toch dezelfde melkprijs in Belgie. Er gaat toch niemand lopen. Met nog een leveringsplicht voor een dik half jaar in het vooruitzicht.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  "Door", wat een kortzichtige reactie van je. Wat te denken van de bedrijven wereldwijd die doorbuffelden toen de aandelenkoersen skyhigh waren, de banken inclusief, en nu omvallen. Allemaal geen medelijden mee hebben, allemaal eigen schuld? En de woningbezitter die tot voor kort meer overhield aan de waardestijging van zijn woning dan aan zijn salaris. Ook een ezel dat hij niet verkocht had. Allemaal niet (onder)steunen?

 • no-profile-image

  .

  Als je voor 2,50 het quotem kunt verkopen en je doet dat niet moet ik dan meedelijden hebben?

 • no-profile-image

  .

  Harke je hebt wel gelijk. Maar wat gebeurt er als er in 2013 de subsidies verdwijnen? Bovendien kan er bijna niemand voor 30 cent produceren als zij de subsidie bij de melkprijs op tellen. Maar je moet ook geen medelijden hebben met de Nederlandse melkveehouder. Zij waren allemaal miljoenair en deden er niets mee terwijl iederen wist dat de tijden snel gingen veranderen. Nu gaat het dus slechter en is de waarde van het bedrijf veel lager. En dat mag ondernemer heten!!?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.