Home

Achtergrond 320 x bekeken 2 reacties

Melkveehouders worden opgeroepen melk te doneren voor nieuwe actie

Zo'n 25 trekkers met giertank hebben op een weiland in Monnickendam ongeveer 100.000 liter melk geloosd.

Ze deden dit uit protest tegen de lage melkprijzen. De boeren roepen de politiek op om daar iets tegen te doen. In Frankrijk hebben boeren tegelijkertijd melk uitgereden. “De actie is goed verlopen”, zegt vice-voorzitter van de European Milk Board (EMB), Sieta van Keimpema. Aankomende maandag wordt op meerdere plekken in Europa melk uitgereden. Melkveehouders worden in Nederland benaderd om hiervoor melk te doneren. De melk wordt in de buurt van Enschede samen met Duitse collega’s uitgereden. Foto Wick Natzijl

Folkert van der Zee haalt de laatste uien van het land in het Friese Anjum. Medewerker Willem Holtewes haalt het onkruid eruit voordat ze de bewaring in gaan. De oogst is volgens Van der Zee goed: "De uien hebben een mooie, blanke schil. De opbrengst ligt ook hoger dan de 50 tot 60 ton per hectare die we normaliter realiseren." Omdat de oogst in Zeeland en vooral het buitenland matig is, denkt Van der Zee goede prijzen te kunnen krijgen. Hij teelt 20 hectare uien Foto Roelof Stroetinga

Corrina van 't Hof uit Maassluis in Zuid-Holland knuffelt met een koe van de melkveehouders Marente en Jaap Hupkes uit het Gelderse Voorst. Ze kreeg deze ervaring inclusief een schildersessie cadeau van haar zoon voor haar vijftigste verjaardag. Hoewel ze zelf niet van de boerderij komt is ze gek op koeien. "Het knuffelen met een koe geeft een rustgevend gevoel", vertelt Van ’t Hof. Foto Paulus Maessen

Zeugenshow in Engeland. De toename van de zeugenstapel uit zich nog niet in de groei van het aantal biggen. Foto Henk Riswick

Bollentelers bekeken gisteren op de proeftuin in Zwaagdijk de resultaten van de proeven die zijn gedaan met bolontsmetting. Binnenkort starten veel telers met het ontsmetten van de tulpen die straks worden geplant. Er kunnen veel middelen worden gebruikt voor de ontsmetting. Ook zijn meerdere technieken te gebruiken. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Sjorske nu even niet!

    Veel succes actieboeren met t ingooien van jullie eigen ruiten!

  • no-profile-image

    verbaasde

    bizar gezicht, blijft wel voedsel wat vernietigd word. ik hoop dat het behoorlijk aangelengd is met water. Nu is het misschien wel superheffingmelk. Als er geen quota waren had je er misschien 1 cent minder voor gebeurd maar volgend jaar geen superheffing betaald en er netto dus wel wat van overgehouden. Of zou bij deze boeren de variabele kostprijs boven de huidige prijs liggen. Dan maar snel je bedrijf verkopen lijkt mij.

Of registreer je om te kunnen reageren.