Home

Achtergrond

Melkveehouders meeste vertrouwen in de toekomst

Akkerbouwers en melkveehouders hebben het meeste vertrouwen in de toe­komst.

Dat blijkt uit onderzoek van het landbouweconomisch in­stituut van Wageningen UR.

In 2008 zei 78,6 procent van de melkveehouders vertrouwen te hebben in de toekomst op lange termijn. Voor de akkerbouw zegt 70,2 procent vertrouwen te heb­ben in de toekomst. Hiermee ste­ken deze sectoren ver uit boven het vertrouwen dat de varkens­houderij (53,9) en de glastuinbouw (51,8 procent) heeft. Van de cate­gorie overige hokdierhouders, waaronder pluimveehouders, heeft 67,2 procent vertrouwen in de toekomst. In 2007 had minder dan de helft, 48,4 procent, van de akkerbouwers vertrouwen in de toekomst. Het vertrouwen bij melkveehouders is vrij stabiel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.