Home

Achtergrond

Melkveehouders lopen voor op quotum vorig jaar

De Nederlandse melkaanvoer in het nieuwe quo­tumjaar loopt tot en met juli 2,4 procent voor op vorig jaar.

Dit blijkt uit de jongste aanvoercij­fers die het Productschap Zuivel heeft gepresenteerd. Hierbij wordt al rekening ge­houden met een quotumuitbrei­ding van 1 procent. Was dat niet zo, dan liep de melkaanvoer 3,4 procent voor op vorig jaar.

Het vetpercentage in de melk is dit jaar tot nog toe wel iets lager; 4,252 procent tegenover 4,272 pro­cent. Wanneer ook dit cijfer wordt verdisconteerd is de melkaanvoer nog steeds 1,86 procent hoger dan op grond van het aanvoerpatroon en het totale quotum zo mogen. Dit betekent dat melkveehouders moeten afremmen om aan het eind van het quotumjaar super­heffing te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.