Home

Achtergrond 11 reacties

Melkleverstaking in Frankrijk

Een deel van de Franse melkveehouders houdt vanaf vandaag de melk thuis.

Dat is vandaag bekendgemaakt op een bijeenkomst van de European Milk Board in Parijs. De veehouders zijn het niet eens met het huidige Europese beleid.

Volgens Sieta van Keimpema, vice-voorzitter van de European Milk Board staat zo'n 80 procent van de Franse melkveehouders achter de actie. Zelf houdt ze de melk vanaf vandaag ook thuis uit solidariteit met haar Franse collega's. Oproepen tot een melkleverstop in Nederland mag ze volgens de regels van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, op straffe van hoge boetes, niet. Wel hebben de Franse melkveehouders hun Europese collega ‘s opgeroepen solidair te zijn.

De EMB vertegenwoordigers uit diverse landen die in Parijs aanwezig waren overleggen momenteel met hun leden of zij meegaan in de Franse melkleverstaking. 'Uiteindelijk ligt het besluit om de melk thuis te houden bij iedere individuele melkveehouder zelf", aldus Van Keimpema.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Friesenkuh

  Französische Milcherzeuger wollen ab heute Abend oder morgen früh streiken, um gegen die "nachlässige und wirkungslose" Politik Brüssels zu demonstrieren.

  Es sei davon auszugehen, dass viele Milchviehhalter bis zum äußersten gehen und ihre Milchlieferungen unterbrechen würden, erklärte Pascal Massol, französischer Milchbauer und Präsident der noch relativ jungen Milcherzeugerorganisation APLI. Zehntausende Milchbauern seien wütend über das Vorgehen der Kommission. Überall im Land kündigen die Bauern den Aufstand auf Transparenten an.

 • no-profile-image

  Friesenkuh

  Piet es geht nicht um Schönheit , es geht um das zuviel an Milch und wie wir es selbst regeln können.Politische Mehrheiten zu bekommen, ansonsten gehen hier auch die Lichter aus.Denn für 21 cent kann keiner produzieren, das muß auch der DBV begreifen.
  Die Märchenstunde ist nun zu Ende es wird ernst

 • no-profile-image

  gert

  Waarom mogen vakbondsleiders wel oproepen tot stakingen ?en waarom mogen er wel loonafspraken gemaakt worden ?Waarom mogen boeren en tuinders geen prijsafspraken maken? hier is iets fundamenteel mis,meten met twee maten

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Sehr geehrte Frau /sehr geehrter Herr,aus Nord Deutschland, ich teile ihre sorgen!!! Leider ist es so,das NUR die Frau Ilse Aigner und Herr Le Maire(?) gekaempft haben! Anscheint will der rest von Europa freie marktwirtschaft.Weil wir in eine Demokratie leben.Wird es wohl so kommen,denke ich. Das ist HART und NICHT fair!!! Streiken ist ein moglichkeit! Aber wer macht mit?Wieviel solidaritat ist noch beim DBV und Nederlandse Melkveehouders Bond,vorhanden???Viele Milchviehbauer sind jetzt verzweifelt Das ist kein Gute zustand!Nochmals ich teile ihre sorgen,und lass uns hoffen auf bessere Zeiten! p.s. Leider haben wir kein umlaut auf unser Polnisches tastenbord. M.fr.Greusse. Piet.

 • no-profile-image

  mark

  Inderdaad Gert,

  Waarom mogen de zuivelverwerkers wel marktconforme melkprijzen uitbetalen! Zo van, wat jullie betalen betalen wij ook! Ze noemen het marktconforme melkprijs maar het heeft volgens mij met echte marktwerking niks te maken. Zo kan het dus gebeuren dat er door verwerkers meer winst wordt gemaakt in een crisistijd!

 • no-profile-image

  gert

  De NMA begint op een feodale en dictatorale instelling te lijken

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Graag wil ik nog wat schrijven over,'Het te veel aan Melk'.en 'Hoe komen wij aan een Politieke meerderheid'.Er is al veel over gezegd en geschreven,in het bijzonder, Sieta van Keimpema. Veel mogelijkheden zijn besproken,onder andere melkleverstop,maar hoe lang?.Effect tijdelijk,denk ik(?) Of 11 maanden leveren 1 maand niet! Goed daar zouden wij nu mee kunnen beginnen! Maar heb ik goed begrepen, dat er geen openbare oproepen, gedaan mogen worden??? Wordt moeilijk dus! Hoe krijg je alle melkproducenten onder 1 hoed??? Er zijn namelijk nog al wat Mega boeren die denken, wij leveren lekker door,laat die andere maar staken.Bovendien zijn er, die denken de kleine melkveehouders stoppen vanzelf,wij gaan lekker meer melken!Zo gaat het toch in de Boerenwereld! Nu de politiek. Duitsland-Frankrijk contra de rest. Als er 1 zaak duidelijk geworden is deze week, is het dit: de Duitse en Franse boeren mogen nog iets verwachten,de rest:bijna niets!!! 'De Aanhouder Wint'. zegt een Spreekwoord! Maar het zal moeilijk worden! Tenslotte nog een Moedmaker en een schrale troost! De kleine Boeren hebben het moeilijk. Maar de Groten nog veel moeilijker!!!. Creativiteit is nu noodzakelijk!, denkt ondergetekende.

 • no-profile-image

  boerin

  Piet ,als je reageert doe het dan zonder spelfouten of reageer niet.
  Dit lijkt zo dom.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Boerin,uit Gelderland.Dankbaar neem ik uw lessen ter harte. Dank u voor uw opmerkzaamheid! Nu nog een opmerking over de melkstaking in Frankrijk en omgeving. Het is begrijpelijk dat de melkveehouders zich grote zorgen maken! 1 van hen ben ik. Afgelopen week ben ik naar de Bank geweest. Om een krediet te vragen. Omdat het stapeltje onbetaalde Rekeningen steeds hoger wordt!!!50.000,-Euro heb ik gevraagd. Antwoord van de kredietgever;wij geven alleen krediet op onroerend goed.Gelukkig hebben wij nog een paar perceeltjes die Hypotheekvrij zijn. Als dat rond is wil ik in alle rust nadenken,hoe ik zo economisch mogelijk kosten kan besparen! Misschien wel met Dubbeldoelkoeien! Bij voorbeeld Fleckvieh.Verder wil ik alle Melkveehouders,Glastuinders,Varkensmesters,Graanboeren en alle andere Agrari ers die het moeilijk hebben,Wijsheid,Sterkte en Moed,toewensen!!! Laten wij hopen dat er verbetering komt.En de overproduktie in tomen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De land- en tuinbouwers zijn de slaven van de NMA geworden

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  sehr geerhte Friesenkuh,sie produzieren zu viel Milch!!! Sie meussen umstellen auf die Bayerische!!! Die produzieren weniger!!! Und sehen Schoener aus!!!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.