Home

Achtergrond 260 x bekeken 9 reacties

Melkacties voor partijbureau CDA

Het partijbureau van het CDA in Den Haag is vandaag doelwit van acties van de DBB voor een betere melkprijs.

Zo’n 20 demonstranten hebben even na 12 uur vanmiddag twee kunstkoeien opgesteld voor het monumentale CDA-bureau aan het Buitenom in Den Haag. Ze hebben vlaggen en spandoeken aan het gebouw gehangen. Er zijn plakkaten op geplakt met teksten als "Verburg huilt maar heeft geen pijn" en het "CDA is niet duurzaam, niet respectvol en stelt de mens niet centraal".

De DBB-ers zijn naar het partijbureau getogen omdat ze erg teleurgesteld zijn in CDA-minister Verburg, die hun eisen afwees toen zij vorige week bij het ministerie van LNV actie voerden. "Daarom is het nodig dat we de druk nu opvoeren bij de partij van de minister en waarop de meeste boeren stemmen", zei actieleidster Sieta van Keimpema.

Zij kondigde ook aan dat haar organisatie vanaf nu álle leden van de CDA-fractie in de Tweede Kamer gaat benaderen. Zij verwacht dat die meer begrip voor de visie van de DBB hebben dat Kamerlid Joop Atsma en andere landbouwwoordvoerders van het CDA.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het CDA heeft de mond vol van normen en waarden en rentmeesterschap maar laat boeren en tuinders toch maar mooi keihard uitbuitten door de retail. Het zou ze sieren als wat minder achter de multinationals aan lopen als een kip zonder kop

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nee Piet, dat is een ander die (na mij) is gaan signeren met "melkveehouder - ". Mijn signatuur is "melkveehouder . " Ik vind niet zo praktisch en ook wel verwarrend, maar ik kan het niet helpen.

 • no-profile-image

  gert

  CDA tweede kamerlid Jan Mastwijk zei het onlangs al,de boeren moeten een vuist maken !!

 • no-profile-image

  melkvee

  weer een rare actie van de ddb .weten ze nou echt niet beter ?ga naar superunie

 • no-profile-image

  twente

  ddb moet naar de super unie. ze staan toch altijd op de verkeerde plekken

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Soms denk ik ook, de actievoerders moeten zelf hun melk veredelen en vermarkten. Zoals geshreven door Boer uit Fryslan doet Deltamilk dat al!. En Melkveehouder,(die wij ook geregeld tegenkomen op dit Forum) heeft al een concept ontwikkeld!,voor vermarkting. Uiteindelijk is het toch beter te letten op de tekenen der tijden en zichzelf daar op in te stellen. Op den duur verdwijnt de beschermde markt toch!. Ons wordt niet gevraagd of wij dat leuk vinden,of niet leuk vinden!.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Staan ze hun tijd daar weer te verdoen,nee hoor met d66,pvda,partij voor de dieren ,sp ,groen links en wilders en co zijn we beter af dan gaat landbouw echt naar de kloten.ddb neem een voorbeeld aan leveraciersvereniging Deltamilk niet zeuren en schreeuwen maar spijkers met koppen slaan.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Bij de binnenschippers willen ze bodemprijzen afspreken , zodat je in ieder geval je onkosten betaald krijgt .Als de melkveehouders dit willen krijg je de NMA op je dak , ??????

 • no-profile-image

  dirk

  Hij uh tukker oet twente wanneer doe jij een keer mee Want ze doen het ook voor jouw Wel lekker goedkoop mee liften Jouw lto zeker aan de kant staan roepen en vervolgens niets doen Sterker nog de boeren met het probleem opzadelen veel te veel melk en vervolgens roepen de markt moet zijn werk doen Maar dit is volledig achtehaald echter voor de te veel geproduceerde melk is helaas geen markt dus veel te lage prijzen

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.