Home

Achtergrond

Meer dan 1200 doden door geweld in Zuid-Sudan

Geweld tussen stammen in het Zuid-Sudan heeft dit jaar al aan meer dan 1200 mensen het leven gekost.

Een kwart miljoen mensen sloeg in de afgelopen zeven maanden op de vlucht. Dat meldde David Gressly van de VN-missie in het gebied woensdag in een interview met het persbureau Reuters. Volgens hem kan het geweld een belemmering vormen voor de verkiezingen in 2010.

Islamitisch Noord- en christelijk Zuid-Sudan waren twee decennia in een burgeroorlog verwikkeld. In 2005 sloten beide partijen vrede, maar geweldsincidenten zijn in het zuiden van het grootste land van Afrika nog altijd schering en inslag.

President Salva Kiir van Zuid-Sudan heeft politieke onruststokers er eerder al van beschuldigd dat ze achter het geweld zitten. Volgens hem proberen ze door het geweld te laten zien dat het zuiden zichzelf niet kan besturen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.