Home

Achtergrond 3 reacties

Mechanisatietentoonstelling: weinig last van crisis

De jaarlijkse mechanisatietentoonstelling die traditioneel in januari in Lisse wordt gehouden, heeft weinig last van de kredietcrisis.

Met zo’n 85 aanmeldingen verwacht de organiserende stichting iets minder vloeroppervlakte dan vorig jaar te kunnen vullen, maar veel gevolgen voor het totaalaanbod heeft dat niet. Voorzitter Hennie Groothedde is dik tevreden met het aantal inschrijvingen. Volgens hem staat nu al vast dat alle soorten machines en merken vertegenwoordigd zullen zijn.

Berichten dat de 15 grootste en belangrijkste partijen dit jaar niet van de partij zullen zijn dit jaar op de beurs, kloppen niet, zegt Groothedde. Er zijn wel partijen afgehaakt als gevolg van de kredietcrisis, maar daar staat tegenover dat er zich weer nieuwe aangemeld hebben. Vorig jaar waren er 100 standhouders, dit jaar zullen dat er naar schatting zo’n 90 tot 95 worden. Al met al meer dan voldoende voor een volwaardige beurs, aldus Groothedde.

Na de vorige mechanisatietentoonstelling stelde een groep standhouders voor om de tentoonstelling dit jaar een keer niet te houden. Het bestuur van de stichting Mechanisatietentoonstelling ging daar uiteindelijk -na raadpleging ook van de rest van de achterban- niet op in. Enkele standhouders uit de groep die de beurs een in de twee jaar wil houden, zijn dit jaar niet van de partij. Belangrijke onderneming die dit jaar op het gebied van machine- en constructiebouw bijvoorbeeld ontbreekt, is Van Dijke uit Sint Philipsland, leverancier van spoel- en pelmachines.

De zestigste Mechanisatie Tentoonstelling wordt van 5 tot en met 8 januari gehouden in de Bakkerhallen. In de hoogtijdagen in de jaren tachtig trok de beurs in de eerste week van januari gemiddeld zo’n 11.000 bezoekers naar Lisse toe, tegenwoordig zijn dat er zo’n 8.000.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  C.J. vd Slot.

  Op de mechanisatie tentoonstelling voor 2010 zijn wel 85 inschrijvingen, maar de voorzitter vergeet te melden dat er 15 grote belangrijke bedrijven niet komen.

 • no-profile-image

  X

  Als er 15 grote bedrijven weg blijven, en er komen er meer, wat bij voorzitter Groothedder BEKEND is, waarom blijf je dit doen, of doe je nou net of je gek bent.

 • no-profile-image

  J.A. van Dijke

  Helaas is het artikel niet juist. De 15 grootste standhouders zullen niet aanwezig zijn tijdens de tentoonstelling. Ook klopt het niet dat van alle soorten machines en merken ruimschoots aanwezig zullen zijn, o.a. op spoelgebied zal er niets te vinden zijn. Het is jammer dat de voorzitter niet de (volledige) waarheid verteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.