Home

Achtergrond 183 x bekeken 3 reacties

Maasdriel weer ongelijk in zaak tegen tuinder

De Gelderse gemeente Maasdriel is door de rechter voor de zesde achtereenvolgende keer op de vingers getikt.

De gemeente heeft in 2002 ten onrechte geweigerd een wijzigingsplan te maken voor de vestiging van een vollegrondsgroentebedrijf in Hedel.

Het bezwaar dat de betrokken tuinder daartegen heeft gemaakt is achtereenvolgens zes keer door de rechter in Arnhem en de rechter in Den Haag bevestigd. Toch heeft de gemeente Maasdriel tot nu toe geen besluit genomen dat in lijn is met de gerechtelijke uitspraken.
Volgens de Gelderse gemeente is dat niet meer nodig, omdat de plannen van de tuinder inmiddels zijn veranderd. De rechter is het daar niet mee eens, omdat de tuinder juist belang heeft bij een uitspraak van de gemeente Maasdriel.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Gerard

    Onvoorstelbaar. Hoe kan het bestaan dat een gemeente zo nalatig is? Wat kost dit aan tijd en geld voor de gemeenschap? Ambtelijke tijd, fors tijd afsnoepen van de schaarse tijd voor rechters, tijd en geld voor het slachtoffer van de gemeente. Is dit treiteren van hoge ambtenaren? Zit er een persoonlijk motief achter van de politicus? Krijgt de getroffene smartegeld? Wat een land dat dit mogelijk is.

  • no-profile-image

    Logisch Nadenken

    Voer in dat in zo'n geval de betreffende ambtenaren zelf financieel bijdragen in de schade die ze berokkenen; dus korting salaris, vak.geld e.d. (of gewoon lijfstraffen/gevangenis)
    En Balenende maar LULLEN vanavond op TV dat "we"er met z'n alle tegen aan moeten, om de economie er uit te trekken ....

  • no-profile-image

    Edel Ratte

    Ach ja ...Ada maakt wel vaker een slippertje.

Of registreer je om te kunnen reageren.