Home

Achtergrond 2 reacties

'Liquiditeitsregeling tuinbouw bevat rendementstoets'

Een liquiditeitsregeling voor de glastuinbouw zal gekoppeld zijn aan een rendementstoets door mogelijk banken.

Dat zei LTO Noord Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten maandagavond op een telersbijeenkomst in Bleiswijk. De gemeente Lansingerland organiseerde de avond met het thema crisis en kansen. Alleen kansrijke bedrijven komen in aanmerking voor de regeling.

Deze week wordt de regeling verwacht in een brief aan de Tweede Kamer. Daarna is het wachten op de goedkeuring uit Brussel.

Volgens Van Ruiten is in het overleg met het ministerie steeds uitgegaan van een regeling met garantstelling op het rekening courant. Directeur food en agri van de Rabobank Dirk Duijzer verwacht dat de overheid voor 50 procent van de financiering garant staat, wat het risico voor banken terugbrengt naar eveneens 50 procent en een financiering dichterbij brengt.

LTO Noord Glaskracht heeft steeds gepleit voor een snelle uitvoering. "We hebben er steeds op gestaan om vooraf een melding te doen en achteraf te toetsen. We zijn benieuwd hoe ze met deze wensen omgaat." Duijzer hoopt dat de minister in de brief de voorwaarden alvast bekend maakt, zodat de bank de regeling al vroeg kan uitvoeren. "We hebben de regeling vandaag nodig."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kani Baal

    Nou dan zijn we snel klaar. De laatste 30 jaar heeft de tuinbouw nooit zwarte cijfers laten zien. Een rendement van -5 werd dod normaal gevonden. Welke rendements eis stelt de Rabo eigenlijk voor zich zelf ?

  • no-profile-image

    ad

    Geen steun aan de banken laat hun ook bloeden voor hun zonde !!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.