Home

Achtergrond

'Liefst interventie met vaste prijs'

De graanhandel heeft het liefst een interventiesysteem met een vaste prijs.

Vanaf 1 juli 2010 werkt de interventie echter met tenders. "Een aanbieder moet aangeven voor welke prijs hij tarwe aanbiedt aan Brussel", zegt graanhandelaar Alex Blonk uit Biddinghuizen. Blonk sprak vanmorgen op de eerste bijeenkomst in Emmeloord van de gefuseerde beursvereniging LNCN.

De graanhandel zit niet te wachten op een interventie zonder vaste prijs. Blonk: "Dan weet je nooit waar je aan toe bent. Terwijl de risico’s in de handel zijn toegenomen. Internationale handelsbedrijven hebben het liefst geen interventie. Maar veel Nederlandse handelaren verkopen ook zaaizaad of kunstmest. Ze willen graag dat telers hun rekeningen kunnen blijven betalen."

Of registreer je om te kunnen reageren.