Home

Achtergrond 457 x bekeken

Lichte winstdaling Total Produce op lastige markt

Het Ierse handelsconcern in groente en fruit Total Produce zag in de eerste zes maanden de nettowinst licht zakken naar 22,3 miljoen euro, een daling van bijna 10 procent.

De lagere marges zijn toe te schrijven aan de lastiger condities met prijsdruk in de Europese handel, zo laat de Europese marktleider weten.

De totale omzet van het concern zakte met bijna 3 procent naar 1,252 miljard euro. Het concern verhandelde wel meer volume – mede door de voortzetting van overnames op sleutelmarkten - maar moest door verslechterde wisselkoersen in Engeland en Scandinavië wel de omzet in euro negatief bijstellen.

Belangen in Nederland

Het concern heeft de belangen in Nederland de laatste jaren fors uitgebreid met Haluco en Nedalpac en recent ASF. Daarnaast had het al handelsactiviteiten door Total Produce bv en importeur Anaco & Greeve International.

Ondanks de moeilijke condities wist het concern op de Britse markt goed te presteren, met een volumegroei. Total Produce schrijft de stijging toe aan een gestegen vraag naar product van eigen bodem. Total Produce kon daar door zijn uitgebreide bedrijvennetwerk goed op inspelen.

Koersdaling

Ook nieuwe overnames op de Britse markt zorgden voor de volumegroei. Daarnaast moest het concern een koersdaling van 13 procent van de Britse pond in de euro-omzet verwerken. Netto leidde dat tot een lichte daling van de omzet op de Britse markt.

Het concern stak 2,7 miljoen euro in joint ventures, waaronder de overname van 50 procent van de aandelen ASF Holland, de zachtfruitonderneming uit Venlo.

Of registreer je om te kunnen reageren.