Home

Achtergrond 224 x bekeken

Legvoeders volgens SV-concept

Rijnvallei Diervoeder produceert sinds enige tijd zijn legvoeders volgens het SV-concept.

Het SV-concept voor legvoeders van Rijnvallei berust op drie onderdelen, namelijk vertering, benutting en weerstand. Alleen als deze met elkaar in evenwicht zijn kan met een voer een maximaal resultaat worden behaald, zo stelt Rijnvallei.

De lettercombinatie stond in eerste instantie voor Scharrel-Volière, maar het SV-concept is ook succesvol gebleken voor kooihennen.

Wat de benutting betreft kijkt Rijnvallei niet meer alleen naar de omzetbare energie (OE) van een grondstof, maar ook naar de componenten waaruit de energie is opgebouwd, lipogene en glucogene nutriënten, en de balans daarin. Daarnaast let het op leverondersteunende bestanddelen zoals choline en betaïne (de lever vormt een belangrijke rol bij de omzetting van voedingsstoffen).

Voor een betere weerstandopbouw van de hen let de voerfabrikant onder meer op spoorelementen (belangrijk voor enzymreacties) en essentiële aminozuren (als bouwstenen voor immuunreacties).

Voordat Rijnvallei een grondstof of een technologie toepast in een van zijn legvoeders wordt deze eerst beoordeeld op de mate waarin het bijdraagt aan de drie componenten van het SV-concept. De ervaringen van de laatste maanden zijn positief, zowel op (levens)productie van de leghennen als op leefbaarheid, aldus de fabrikant.

Rijnvallei
Wageningen (Gld)
e-mail: verkoop@rijnvallei.nl
internet: www.rijnvallei.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.