Home

Achtergrond

Langer flexcontract voor jongeren tot 2012

Werkgevers kunnen jongeren tot 27 jaar de komende twee jaar langer op basis van een tijdelijk contract in dienst houden.

Uit een wetsvoorstel van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) bleek vandaag dat hij dit per 1 januari volgend jaar wil regelen. De regeling geldt in principe tot 2012. Afhankelijk van hoe de economische crisis verloopt kan deze nog worden verlengd.

Donner kondigde al eerder aan dat hij de regels over flexcontracten voor jongeren wil verruimen in de strijd tegen de oplopende jeugdwerkloosheid. Hij voert daarmee een motie uit van VVD-leider Mark Rutte, die dit voorjaar door de Tweede Kamer is aangenomen.

Nu moet een werkgever na maximaal drie tijdelijke contracten in een periode van hoogstens drie jaar bepalen of hij iemand in vaste dienst neemt. Dan worden veel tijdelijke krachten op straat gezet, zeker nu bedrijven onzeker zijn door de crisis. Straks kan een flexcontract voor jongeren een vierde keer verlengd worden en mag de tijdelijke aanstelling maximaal vier jaar duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.