Home

Achtergrond 188 x bekeken

LUMC geeft resten Aboriginals terug

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) geeft de resten van vijf Aboriginals terug aan Australië.

Het gaat om schedels en botten uit de anatomische collectie van het LUMC. Dat meldde het LUMC maandag. Minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur overhandigt de resten dinsdag aan twee leiders van de Aboriginals, de oorsprongelijke bewoners van Australië. Dat gebeurt in Museum Volkenkunde in Leiden tijdens een met rituelen omlijste ceremonie.

De resten worden vervolgens teruggevlogen naar Australië, begeleid door de twee Aboriginal-leiders en een afgevaardigde van de Australische regering. In Australië worden de stoffelijke resten begraven. Aboriginals geloven dat de ziel van hun voorouders daarmee eindelijk rust krijgt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.