Home

Achtergrond 229 x bekeken

LTO waarschuwt tegen lastenverzwaringen

Voorkom nieuwe lastenverzwaringen. Die waarschuwing heeft LTO-Nederland afgegeven aan de Tweede Kamer.

Die begint vanochtend aan de algemene politieke beschouwingen. De economische crisis raakt land- en tuinbouw fors, schrijft voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland in een brief aan de voorzitter en leden van de Tweede Kamer. Lastenverzwaringen passen daar niet bij.

De brief geeft een opsomming van dreigende lastenverzwaringen: hogere destructietarieven, pachtnormen, waterschapslasten, nitraatmetingen en kosten voor leidinginformatie. Daarnaast wijst LTO op invoering van milieu- en dierenwelzijnregels die de kosten verhogen.

LTO wil ook dat de gisteren ingediende Crisis- en herstelwet zo snel mogelijk wordt ingevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.