Home

Achtergrond 184 x bekeken

LNV blij met afspraken tegen illegale visserij

Schepen die op de zwarte lijst staan wegens illegale visserij, kan voortaan de toegang tot de haven worden geweigerd. Dat vloeit voort uit een verdrag waarover 91 landen het dinsdag in Rome eens zijn geworden.

Het ministerie van LNV is blij met de afspraken die meer mogelijkheden bieden om de illegale visserij aan te pakken. Volgens internationale natuurbeschermingsorganisaties is 14 procent van alle vis die wereldwijd aan land wordt gebracht, illegaal gevangen. Het verdrag wordt gesteund door landen als Brazilië, Japan, Rusland, Verenigde Staten en de landen van de Europese Unie. In de havens van de betrokken landen kunnen daarom nu ook schepen die niet onder de vlag van het land varen, worden tegengehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.