Home

Achtergrond 141 x bekeken

Kroes verlengt onderzoek naar staatssteun ING

Europees commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft dinsdag besloten haar onderzoek naar de Nederlandse staatssteun voor ING te verlengen.

Kroes had de constructie in maart slechts toegestaan voor een periode van zes maanden, in afwachting van nader onderzoek.

Op basis van de informatie die Nederland tot dusver aan Kroes overhandigde, houdt ze haar twijfels of de EU-regels de constructie wel toestaan. Het gaat dan vooral om de waardering en de verdeling van de risico's.

Minister van Financiën Wouter Bos schoot ING eind januari te hulp door de waarde van beleggingen van de onderneming die gerelateerd zijn aan de Amerikaanse hypotheekmarkt, voor 80 procent te garanderen.

"Staatssteun in deze vorm moet passend vergoed worden en mag geen oneerlijke voordelen geven aan banken'', zei Kroes. "Daarom verlengen we ons onderzoek om samen met de Nederlandse autoriteiten te onderzoeken of dit past binnen de Europese staatssteunregels.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.