Home

Achtergrond 1 reactie

Korting op elektronische oormerken schapen

Schapenhouders die lid zijn van LTO kunnen hun elektronisch oormerken naar verwachting met een flinke korting kopen.

"Het gaat om een substantiële korting van meer dan 10 procent", vertelt vakgroepvoorzitter LTO schapenhouderij Nico Verduin

Leden kunnen de oormerken binnenkort via LTO-Commerce aanschaffen. "Het duurste aan de invoering van elektronische identificatie en registratie bij schapen vinden we als vakgroep de oormerken", legt Verduin uit. De reguliere oormerken kosten volgens Verduin nu zo’n 40 cent per stuk. Een elektronische oormerk zou zo’n 1,80 gaan kosten. Dat zorgt voor een flinke kostenpost.

De overheid stelt voor het omnummeren van schapen bij schapenhouders met meer dan 100 ooien een premie van 4 euro per dier beschikbaar. Voorwaarde is wel dat 90 procent van de dieren van betreffende schapenhouder voor 1 juli 2010 is omgenummerd.

Het omnummeren is niet verplicht. Als meetpunt wordt gekeken naar de novembertelling van dit jaar. Het systeem van elektronische identificatie en registratie wordt op 1 januari 2010 ingevoerd. Vanaf dat moment moeten alle geboren lammeren van een elektronisch oormerk worden voorzien.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gj

    Dit bericht toonde dus de verborgen agenda aan van LTO.
    Ze hebben nooit echt onderhandeld met LNV.
    De gedachtengang om door een kortingsactie op de elektronische oormerken schapenhouders als lid te werven overheerste.

Of registreer je om te kunnen reageren.