Home

Achtergrond

'Kopje koffie thuis kost 3 tot 33 cent'

Sinds Nederland kennis mocht maken met de Senseo is het assortiment koffiepads en cups flink toegenomen. Zeker nadat Douwe Egberts (DE) in de zomer van 2006 het patent op de pads voor de Senseo definitief kwijtraakte, kwamen steeds meer merken met een eigen versie op de markt.

De prijzen daarvan lopen behoorlijk uiteen, zo concludeert de Consumentenbond in de gids van oktober.
De 'regular' pad van Douwe Egberts kostte acht jaar geleden nog 12 cent, nu is dat 9 cent. De 'black' van DE kost 12 cent. Wie koffie zet met een pad van Kruidvat of Aldi heeft voor 5 cent een bakkie. Een stuk goedkoper, maar nog altijd iets meer dan de 4 cent dat een kopje thuis gezette filterkoffie kost. Het allergoedkoopst is een kopje oploskoffie. Dat kost volgens de Consumentenbond 3 cent.

Liefhebbers van espresso zijn wanneer dat met losse koffie wordt gemaakt per kopje 8 cent kwijt. Voor wie de prijs niet uitmaakt; je drinkt thuis een Nespresso voor 33 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.