Home

Achtergrond

Koot wint Lammerse Bokaal

De derde keuringsdag van de Speciale Dahliakeuringen van de KAVB liet een fleurige verzameling dahlia’s zien.

Bij de strijd om de NDV Lammerse-bokaal, werd gestreden door Arie C. Koot met Henk A. van Eeuwijk uit Lisserbroek. Met 4 honderste punt liet Koot Van Eeuwijk achter zich. Beide streden met gele dahlia’s: Koot met zaailing Bocherell (8,67 punten) en Van Eeuwijk met zaailing 02-07 (8,63 punten).

Bij de eerste klasse keuring, prijsvraag 2, was uiteindelijk één cultivar, die aan alle administratieve eisen voldeed en dat was Caballero (van Eeuwijk) die het proeftuincijfer van 2008 wist te verhogen tot 8,26 punten en daarvoor een Eerste Klasse Certificaat krijgt. Bij de bekerkeuring, prijsvraag 3 werd Geerlings Sorbet de koploper met 9,30 punten gevolgd door Ryecroft Jan 9,15 punten en Blyton Softer Gleam 9,10 punten. Bij de houdbaarheid gaat de strijd gewoon door en zodra de uitslag van deze prijsvraag bekend is, zal de uitslag over alle Dahliakeuringen van 2009 gepubliceerd worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.