Home

Achtergrond 437 x bekeken

'Klimaatdeal G20 onwaarschijnlijk'

De landen van de G20 bereiken op hun top volgende week in Pittsburgh waarschijnlijk geen overeenstemming over hoeveel geld rijke landen moeten bijdragen aan de bestrijding van klimaatverandering in arme landen.

Dat zeiden anonieme bronnen rond de G20 gisteren tegen persbureau Reuters. "Zoals het er nu voor staat is het onwaarschijnlijk dat de leiders van de G20 over de financiering van de bestrijding van de klimaatproblemen zullen praten, of dat ze daar overeenstemming over bereiken'', aldus een van de bronnen.

Europese leiders stelden eerder deze week vast dat arme landen in 2020 ongeveer 100 miljard dollar nodig hebben, onder meer om de emissies van vervuilende stoffen tegen te gaan en de landbouw aan te passen. De landen van de G20 zouden daarvoor jaarlijks 7 miljard dollar opzij moeten zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.