Home

Achtergrond 179 x bekeken

Kinderen op pad met postzegels

De Kinderpostzegelactie 2009 begint woensdag.

Meer dan 200.000 kinderen uit de groepen 7 en 8 van zesduizend basisscholen gaan op pad om zegels en kaarten te verkopen. De schaatsers Stefan Groothuis en Annette Gerritsen trapten de actie dinsdag officieel af in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zij bestelden de eerste setjes.

Het thema van deze actie is, net als vorig jaar, "Laat kinderen leren''. Ieder kind heeft recht op onderwijs in een veilige leefomgeving. Om goed te kunnen leren, moet het zich prettig voelen op school. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. In Nederland wordt een op de vijf kinderen gepest op school. Bij elkaar zijn dat er zo'n 130.000. Zij ondergaan het dagelijkse schoolbezoek als een straf.

Wereldwijd kunnen meer dan honderd miljoen kinderen niet naar school. Een op de zeven kinderen tussen vijf en zeventien jaar oud werkt iedere dag. De Stichting Kinderpostzegels Nederland zorgt samen met partnerorganisaties dat zoveel mogelijk kinderen toch onderwijs kunnen krijgen.

De Kinderpostzegelactie bracht vorig jaar een recordbedrag van 9,6 miljoen euro op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.