Home

Achtergrond

Kilometerheffing schuift weer op

De invoering van de kilometerheffing schuift weer op.

Dat blijkt uit de zogenoemde voortgangsrapportage (vgr) over het miljardenproject die minister Camiel Eurlings (Verkeer) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het kabinet mikte twee jaar geleden nog op eind 2011, om te beginnen met de heffing voor vrachtwagens. Dit voorjaar bleek deze planning niet haalbaar. Eurlings gaat nu uit van invoering in september 2012 als geen rekening wordt gehouden met risico's. In de meer realistische planning is dat oktober 2014.

Een woordvoerder zei woensdag dat juridische procedures met bedrijven over de aanbesteding van het systeem drie maanden kostten. Daarnaast vroeg het opstarten van de gesprekken met de geselecteerde bedrijven meer tijd. ,,Dat hoort bij het zorgvuldige proces dat we volgen. Aan de achterkant van de planning halen we de tijd in.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.