Home

Achtergrond 168 x bekeken

Kamer wil premier bij Scheldedebat

De Tweede Kamer wenst de aanwezigheid van premier Balkenende bij het debat over de Schelde donderdagavond aanstaande.

De Kamer debatteert dan over de toezegging van het kabinet aan Vlaanderen om de Westerschelde zonder vertraging te verdiepen. Daarbij is het besluit van april om de Hedwigepolder níet te ontpolderen op losse schroeven komen te staan. Omdat de premier persoonlijk een belangrijke rol zou hebben genomen in de besluitvorming heeft de Kamer vanmiddag om zijn aanwezigheid gevraagd, naast minister Verburg van Landbouw en staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat.

De CDA-fractie heeft vanochtend bepaald dat ze zich blijft verzetten tegen het onder water zetten van de Hedwigepolder. Woordvoerder Ad Koppejan verklaarde na afloop dat hij daarin voet bij stuk houdt en dat de fractie hem daarin steunt. Het kabinet zal naar verwachting komende vrijdag besluiten nemen over de verdieping van de Westerschelde en de natuurcompensaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.