Home

Achtergrond

Kamer wil duidelijkheid over deeltijd-WW

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil duidelijkheid van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over het gebruik van de deeltijd-WW.

PvdA-Kamerlid Roos Vermeij wees er dinsdag tijdens een procedurevergadering op dat veel geld wordt vrijgemaakt voor de WW-steun gedurende de economische crisis.

Voor de zomervakantie toonde Vermeij zich samen met coalitiegenoot Cynthia Ortega van de ChristenUnie al kritisch over de bezuinigingen op re-integratiegelden en loonkostensubsidies van Donner. Hij wil daarmee meer geld vrijmaken voor de deeltijd-WW. De Kamer heeft nu afgesproken binnen drie weken een debat met Donner te houden over de crisissteun, waarmee bedrijven tijdelijk hun personeel minder kunnen laten werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.